קפה

תהליך

ייצור הקפה

סוגי פולים

פולי קפה

בדיוק כמו יין, בחירת הפולים הנכונים תלויה בחיך שלך. זאת מכיוון שלפולי קפה מאפייני טעם שונים התלויים באזור הגידול שלהם בעולם.


גובה, טמפרטורה וקרקע - אפילו הקטיף - משחקים תפקיד. בעוד שקליית פולי הקפה מפיקה ניואנסים נוספים של טעם ומשפרת את הטעם.


כשמדברים על הקפה בכוס, ישנם שני סוגי פולים בלבד שחשוב לציין: ערביקה ורובוסטה.

קפה ערביקה

ערביקה

השמפניה של הקפה, לפולי ערביקה עושר ארומטי נהדר, המפיק טעם עדין ועמוק בו זמנית.

קפה רובוסטה

רובוסטה

מלכת הקפאין של הקפה, פולי רובוסטה מכילים כמות כפולה בערך של חומר ממריץ מפולי ערביקה. נתון זה מעניק לקפה טעם חזק, מעט מריר יותר.

קפה קופי לואק

קופי לואק

לחוויית גורמה ייחודית, נסה את הפולים הנחשקים המופקים מצואת חתולי סיבט האינדונזיים. החתולים, שדומים לנמיות, נהנים מאכילת פירות הקפה לפני שהם נפתחים. תהליך העיכול שעוברים הפירות מעניק לפולים את טעמם הייחודי.

ארומה של פולים

טחון טרי

ישנה סיבה לכך שאנו אוהבים את הריח של פולי קפה שנטחנו זה עתה. זאת מכיוון שכל פול מכיל כ-800 ריחות וטעמים נדיפים שונים. חשוב על כך: תבלינים, עשבי תבלין, אגוזים, ירקות, פרחים ופירות.


האומנות של ייצור קפה היא בחילוץ האוצר הטמון בתוך כל פול. על ידי טחינת הפולים, המים יכולים להוציא יותר מהחומרים המסיסים הללו. הם האחראים לטעם ולארומה של הקפה שמגיע בסוף לכוס.

ספל קפה

כלל 15 הדקות

לאחר 15 דקות, קפה טחון מאבד כ-60% מהארומה שלו.

זו הסיבה לכך שאנו ממליצים לך:
• לאחסן את פולי הקפה הרחק מאוויר, אור ולחות
• לצרוך אותם 6-8 שבועות לאחר הקלייה
• תמיד לטחון את הקפה מייד לפני החליטה