פולי קפה הם למעשה הזרעים שנמצאים בתוך הפירות האכילים של צמח הקפה. הפולים הירוקים נקלים ברמות קלייה שונות כדי להשיג את הטעם הרצוי - לפני הטחינה והחליטה.
מטעי קפה מעובדים באזורים הטרופיים והסוב-טרופיים של העולם. הם משגשגים בגבהים גבוהים ובאקלים קריר-לח.
ישנם שני סוגים של פולי קפה: ערביקה ורובוסטה. ערביקה הוא הזן הנפוץ ביותר ובעל טעם ארומטי עדין. רובוסטה מכיל יותר קפאין. מרבית תערובות הקפה מכילות שילוב של שניהם.
כאשר פירות הקפה האדומים סיימו לצמוח הם נאספים באופן ידני - ולאחר מכן הזרעים מחולצים ומיובשים. פירות לא בשלים מושארים במטעים להבשלה.
כדי להשיג את הטעם הרצוי ולהדגיש מאפיינים מסוימים, פולי הקפה הירוקים נקלים לרמות שונות. ישנן שלוש רמות קלייה עיקריות: חום בהיר, חום בינוני וחום כהה. ככל שהקלייה כהה יותר - כך יש פחות קפאין.
סוגי קפה ייחודיים - או בעלי טעם עקבי - מושגים על ידי ערבוב סוגים שונים של פולי קפה ורמות קלייה ביחד. זוהי אומנות המחייבת הרחה, טעימה וחיך מעודן. הפולים מעורבבים בהתאם למאפיינים האישיים והאיכויות המתפתחות במהלך הקלייה, כגון טעמי קקאו, ארומות פרחוניות, טעמים עשירים וחומציות טובה.
מרכיבים רבים משתלבים ליצירת החליטה המושלמת: הטחינה, הטמפרטורה, זמן החליטה, יחס קפה/מים. מכונות הקפה האוטומטיות שלנו יכולות לעשות כל זאת עבורך - בלחיצת כפתור. בעוד שמכונות קפה ידניות יוציאו ממך את הבריסטה שבך.
לאספרסו שכבת קרמה משלו. בסוגים אחרים של קפה תוכל לחמם בקיטור, להקציף ולטרוף ככל שתרצה! השתמש בחלב מלא לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר - ותמיד השתמש בו ישר מהמקרר.
פולי קפה הם למעשה הזרעים שנמצאים בתוך הפירות האכילים של מטע הקפה. הפולים הירוקים נקלים ברמות קלייה שונות כדי להשיג את הטעם הרצוי - לפני הטחינה והחליטה.
מטעי קפה מעובדים באזורים הטרופיים והתת-טרופיים של העולם. הם משגשגים בגובה ובאקלים קרירים-לחים.
ישנם שני סוגים של פולי קפה: ערביקה ורובוסטה. ערביקה הוא הזן הנפוץ ביותר ובעל טעם ארומטי עדין. רובוסטה מכיל יותר קפאין. מרבית תערובות הקפה מכילות שילוב של שניהם.
כאשר פירות הקפה האדומים סיימו לצמוח הם נאספים באופן ידני - ולאחר מכן הזרעים מחולצים ומיובשים. פירות לא בשלים מושארים במטעים להבשלה.
כדי להשיג את הטעם הרצוי ולהדגיש מאפיינים מסוימים, פולי הקפה הירוקים נקלים לרמות שונות. ישנן שלוש רמות קלייה עיקריות: חום בהיר, חום בינוני וחום כהה. ככל שהקלייה כהה יותר - כך יש פחות קפאין.
סוגי קפה ייחודיים - או טעם עקבי - מושגים על ידי ערבוב סוגים שונים של פולי קפה ורמות קלייה ביחד. זוהי אומנות המחייבת הרחה, טעימה וחיך מעודן. הפולים מעורבבים בהתאם למאפיינים האישיים והאיכויות המתפתחות במהלך הקלייה, כגון טעמי קקאו, ארומות פרחוניות, טעמים עשירים וחומציות טובה.
מרכיבים רבים משתלבים ליצירת החליטה המושלמת: הטחינה, הטמפרטורה, זמן החליטה, יחס קפה/מים. מכונות הקפה האוטומטיות שלנו יכולות לעשות כל זאת עבורך - בלחיצת כפתור. בעוד שמכונות קפה ידניות יוציאו ממך את הבריסטה שבך.
לאספרסו שכבת קרמה משלו. בסוגים אחרים של קפה תוכל לחמם בקיטור, להקציף ולטרוף ככל שתרצה! השתמש בחלב מלא לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר - ותמיד השתמש בו ישר מהמקרר.
בדיוק כמו יין, בחירת הפולים הנכונים תלויה בחיך שלך. זאת מכיוון שלפולי קפה מאפייני טעם שונים התלויים באזור הגידול שלהם בעולם.
גובה, טמפרטורה וקרקע - אפילו הקטיף - משחקים תפקיד. בעוד שקליית פולי הקפה מפיקה ניואנסים נוספים של טעם ומשפרת את הטעם.
כשמדברים על הקפה בכוס, ישנם שני סוגי פולים בלבד שחשוב לציין: ערביקה ורובוסטה.
השמפניה של הקפה, לפולי ערביקה עושר ארומטי נהדר, המפיק טעם עדין ועמוק בו זמנית.
מלכת הקפאין של הקפה, פולי רובוסטה מכילים כמות כפולה בערך של חומר ממריץ מפולי ערביקה. נתון זה מעניק לקפה טעם חזק, מעט מריר יותר.
לחוויית גורמה ייחודית, נסה את הפולים הנחשקים המופקים מצואת חתולי סיבט האינדונזיים. החתולים, שדומים לנמיות, נהנים מאכילת פירות הקפה לפני שהם נפתחים. תהליך העיכול שעוברים הפירות מעניק לפולים את טעמם הייחודי.
ישנה סיבה לכך שאנו אוהבים את הריח של פולי קפה שנטחנו זה עתה. זאת מכיוון שכל פול מכיל כ-800 ריחות וטעמים נדיפים שונים. חשוב על כך: תבלינים, עשבי תבלין, אגוזים, ירקות, פרחים ופירות.
האומנות של ייצור קפה היא בחילוץ האוצר הטמון בתוך כל פול. על ידי טחינת הפולים, המים יכולים להוציא יותר מהחומרים המסיסים הללו. הם האחראים לטעם ולארומה של הקפה שמגיע בסוף לכוס.
לאחר 15 דקות, קפה טחון מאבד כ-60% מהארומה שלו.
זו הסיבה לכך שאנו ממליצים לך:
• לאחסן את פולי הקפה הרחק מאוויר, אור ולחות
• לצרוך אותם 6-8 שבועות לאחר הקלייה
• תמיד לטחון את הקפה מייד לפני החליטה
You are about to visit a Philips global content page
Continue