הידעת?  

פולים קלויים - בקלייה כהה יותר יש פחות קפאין

מעל 50 זנים

על אף שישנם מעל 50 זני קפה, רק שניים - ערביקה ורובוסטה - משמשים בייצור קפה מסחרי. ערביקה הוא הנפוץ ביותר. 70% מעדיפים אותו על פני רובוסטה.

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
על אף שישנם מעל 50 זני קפה, רק שניים - ערביקה ורובוסטה - משמשים בייצור קפה מסחרי. ערביקה הוא הנפוץ ביותר. 70% מעדיפים אותו על פני רובוסטה.
על אף שישנם מעל 50 זני קפה, רק שניים - ערביקה ורובוסטה - משמשים בייצור קפה מסחרי. ערביקה הוא הנפוץ ביותר. 70% מעדיפים אותו על פני רובוסטה.
ישנם מעל 50 זני קפה

בקלייה כהה יותר יש פחות קפאין

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה הקפאין.

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
הפירות של צמח הקפה

קפה מגיע מפרי

פולי קפה הם למעשה זרעים בתוך הפירות של צמח הקפה.

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה הקפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה הקפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה הקפאין.
הקפה התגלה על ידי עיזים

הקפה התגלה על ידי עיזים

לפי האגדה האפריקאית, רועה עיזים אתיופי מהמאה ה-9 בשם חאלדי ראה את העזים שלו 'רוקדות' לאחר שנגסו בפירות של שיח קפה.

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
קפה יכול להניע מכונית

קפה יכול להניע מכונית

ניתן להמיר פסולת ממחוזרת של קפה טחון לדלק ביולוגי נקי וזול. זו עדיין אינה אפשרות מסחרית כך שעדיין אין צורך להתחיל ולאסוף את פסולת הקפה הטחון שלך!

29,000 כוסות לשנייה נצרכות ברחבי העולם

900 מיליארד כוסות

כמה כוסות קפה נצרכות ברחבי העולם בכל שנה. בערך 2.5 מיליארד כוסות ביום או 29,000 כוסות בשניה!

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
לפולי קפה 800 מאפייני טעם

יותר טעמים מיין

לפולי קפה יש מספר עצום של 800 מאפייני טעם שהחושים שלנו יכולים לזהות. בהשוואה, ליין, שלו יש 400 מאפיינים 'בלבד'. הפקת מרב גווני הטעם מפולי הקפה הגולמי הירוקים תלויה כולה בשיטות הקלייה השונות, ומציאת הקפה המועדף עליך דומה במידת מה לטעימת יין.

ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.
ככל שזמן הקלייה של הפול ארוך יותר - וככל שהוא הפוך לכהה יותר - כך מתאדה יותר קפאין.

קפה

מונחים בסיסיים

ערביקה
פולי ערביקה
פולי הקפה האהובים בעולם. קפה ערביקה, שהפולים שלו גדלים במרכז ודרום אמריקה, בחוף המזרחי של אפריקה ובאזורים מסוימים של אסיה, מחייב תנאי קרקע מיוחדים, וגובה רב (2000-600 מטר מעל פני הים), וכן את האיזון הנכון של חום ולחות.
בריסטה
הכנת קפה על ידי בריסטה
כינוי המייחסים למישהו שהוכשר במיוחד בהכנה ובהגשה של סוגי קפה שונים. מקורו במילה האיטלקית ל'ברמן'.
ידידותי לציפורים
אישור המבטיח שהקפה גודל בצל, תחת חופה טבעית ביער טרופי. האישור גם מגן על יערות הגשם מפני כריתת עצים לצורך גידול קפה תחת השמש, ובכך מגן על סוגים שונים ומיוחדים של ציפורים.
Bouquet
Bouquet
הניחוח, הארומה, הריח והטעם שנותר מקפה חלוט טרי.
דובדבן
דובדבן
הפרי הבשל של עץ הקפה. הזרעים שלו, כשהם מחולצים מהפרי, הופכים לפולי קפה ירוקים.
נטול קפאין
נטול קפאין
קפה שהוצאו ממנו 97% ומעלה מהקפאין הנוצר בו באופן טבעי מסווג כקפה נטול קפאין. הממריץ העדין מוצא מפולי הקפה במצבם הירוק (טרם קלייה). ועל אף שישנן כמה שיטות שונות, כולן משתמשות במים.
חליטה בטפטוף (Drip Brewing)
חליטה בטפטוף (Drip Brewing)
חליטה בטפטוף, הידועה גם בשם קפה פילטר או pour-over, היא שיטה שבה שופכים את המים החמים על קפה טחון שנמצא במסנן. החליטה מטפטפת דרך המסנן אל תוך הקומקום או הכוס.
תהליך הייבוש
תהליך ייבוש הקפה
השיטה המשמשת לייבוש פירות הקפה, בין אם על ידי חשיפה לשמש או במייבש מכני. לאחר מכן הקליפה הקשה והמצומקת מקולפת מהפול באופן ידני או מכני.
חילוץ
תמצית הקפה
זו כמות הקפה שהמים מושכים במהלך החליטה. סחיטה מיטבית תלויה במגוון גורמים כמו זמן החליטה, הטמפרטורה וגודל הגרגירים. קפה שנסחט מעט מדי יכול לקבל טעם חמוץ, קפה שנסחט יותר מדי עשוי להיות מריר.
סחר הוגן
קפה בעל חותמת סחר הוגן הוא חלק מתנועה חברתית שמטרתה היא להעלות את ההכנסות ואת רמת החיים של חקלאים קטנים ברחבי העולם, במיוחד אלה החיים במדינות המתפתחות. הוא גם מקדם קיימות ומסייע בהגנה על הסביבה.
מוקה
פולי מוקה
מוקה הוא פול באיכות גבוהה של צמח הקפה ערביקה. הוא קיבל את שמו מעיר הנמל מוקה, בעבר יצואנית קפה משגשגת במאות ה-15 עד ה-19. אין לבלבל אותו עם קפה בטעם שוקולד, המוכר גם בשם מוקה.
אורגני
פולי קפה אורגניים
אישור אורגני מבטיח שהקפה לא נחשף לקוטלי עשבים, לקוטלי מזיקים, לקוטלי חרקים או לדשנים שיוצרו באופן מסחרי.
פנרלו
פנרלו
מוט הקצפה שמשמש להקצפת חלב.
פולי קפה Peaberry
פולי קפה Peaberry
בדרך-כלל, כל פרי הקפה כולל שני פולים. לעתים, הפרי יתפתח עם פול אחד בלבד. אלה נקראים Peaberry. הפולים, הידועים בזכות הטעם החזק והמובחר שלהם, מופרדים לעתים קרובות משאר היבול ונמכרים במחירים גבוהים יותר.
ידית הקפה
ידית קפה
מרכיב של מכונת הקפה בעל סל מסנן לאחסון הקפה הטחון במהלך החליטה.
הסרת בשר הפרי
 הסרת בשר הפרי מזרעי הקפה
ההסרה של הקליפה החיצונית של דובדבן הקפה לחשיפת פול הקפה במהלך התהליך הרטוב - מיד לאחר בציר דובדבני הקפה.
Rainforest Alliance
ארגון בינלאומי ללא כוונת רווח שפועל לשימור המגוון הביולוגי ולהבטחת סביבות מחייה בנות קיימא. קפה הנושא את החותם ה-Rainforest Alliance מכיל רכיבי מזון שמקורם - בחוות או ביערות בעלי השגחה של Rainforest Alliance. קפה כזה גם מוכר כקפה שגודל-בצל ותומך בסביבה, בניגוד לקפה שגודל תחת השמש וכרוך בכריתת עצים ויערות לצורך גידולו.
רובוסטה
פולי רובוסטה
זני קפה מעץ הקפה Coffea Canephora. מרביתם מעובדים באזורים הטרופיים של אפריקה ודרום מזרח אסיה. העצים משגשגים בגבהים של כ-650 מטר ובטמפרטורות שנעות בין 24º ל-29ºC.
דוחס
דוחס קפה
התקן קטן המשמש ל'דחיסה' של הקפה הטחון בידית הקפה של מכונת הקפה. כך מובטח שהמים החמים עוברים דרך הקפה בצורה אחידה לחליטה מיטבית.
קפה טורקי
קפה טורקי
שיטת חליטה להכנת קפה ללא פילטר עם טעם חזק ועשיר. קפה טחון דק מורתח ב-ג'זווה (קנקן מיוחד להכנת קפה טורקי) הממולא במים, בדרך כלל בתוספת סוכר. לאחר מכן הקפה נמזג לספלים קטנים וממתינים לעד לשקיעתו לפני השתיה.
תהליך רטוב
תהליך ההרטבה של הקפה
השיטה שבה מכונות הציפוי מפרידות את הזרעים מקליפת פירות הקפה. כדי לסייע בחילוץ, פירות הקפה מושרים תחילה במים. לאחר מכן הפולים מיובשים בשמש או במייבשים מכניים.

ניתן לראות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר עם הגרסה האחרונה של Microsoft Edge, Google Chrome או Firefox.