ספל קפה

קפה

110 מ"ל קפה פילטר

זהו קפה ארוך שהוכן על ידי מזיגת מים רותחים מעל קפה טחון בפילטר קפה. ניתן להכינו באופן ידני או בעזרת מכונת קפה פילטר בטפטוף. מכיוון שהוא אינו מוכן בלחץ, הוא אינו מכיל שכבת קרמה בחלקו העליון, אך טעמו מעודן יותר מאספרסו.

בגרמניה, קפה הפילטר המסורתי מוגש בספלים של 125 מ"ל, בעוד שבארה"ב ספל הקפה האמריקאי יכיל כ-250 מ"ל. הוספת חלב היא אופציונאלית ובדרך כלל ללא הקצפה. שותה הקפה יוסיף סוכר או ממתיק לפי טעמו, כאשר בדר"כ הברזילאים הם הנהנים מהקפה המתוק ביותר. האופנה האחרונה היא להוסיף חמאה מפרות הניזונות ממרעה טבעי (grass-fed) לקפה פילטר בטפטוף, אשר לכאורה עוזרת לתמוך בדיאטה וברמת האנרגיה שלך.

קפה הפילטר עובר לאחרונה תהליך של התעוררות והופך לאופנתי יותר ויותר באירופה. לעתים גם מכינים אותו כקפה קר או כקפה איטי. קפה איטי מוכן בשיטה זהה, אך נחשב לעדין מאוד.

כמות הקפאין בקפה פילטר תלויה בגורמים רבים: זמן החליטה, טמפרטורת המים, זמן ההמתנה, גודל גרגירי הקפה, זמן הקלייה, איכות הפולים וסוג הפולים. בממוצע, ניתן לומר שקפה פילטר מכיל פחות קפאין מאשר אספרסו לכל מיליליטר. אך מכיוון שכוס משקה של קפה פילטר גדולה בהרבה, מצרכים כ-90 מ"ל של קפאין בכל מנה - בהשוואה ל-40 מ"ל באספרסו ממוצע. לפיכך לכל מנת הגשה, קפה פילטר מכיל הרבה יותר קפאין מאשר אספרסו.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

ניתן לראות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר עם הגרסה האחרונה של Microsoft Edge, Google Chrome או Firefox.