30 מ"ל אספרסו מנת האספרסו, שהומצאה לראשונה במאה ה-19 באיטליה, נוצרה על ידי הבאת כמות קטנה של מים כמעט לרתיחה (86-95ºC) שנדחפו בלחץ דרך קפה שנטחן בטחינה עדינה. הקרמה (קצף) הנוצרת באופן טבעי בחלק העליון היא המדד לאספרסו המושלם. Centro Studi Assaggiatori מגדירים את האספרסו המושלם בתקן ISO שלהם באופן הבא: משקל הקפה הטחון: 7 גר' ± 0.5 טמפרטורת המים לאחר חימום: 88°C ± 2°C הטמפרטורה בכוס: 67°C ± 3°C לחץ המים על הקפה הטחון: 9 בר ± 1 זמן פעפוע: 25 שניות ± 5 שניות צמיגות ב-45°C: > 1.5 mPa s שומן כולל: > 2 מ"ג/מ"ל קפאין: < 100 מ"ג/כוס מיליליטר בכוס: 25 מ"ל ± 2.5 מקור: http://www.espressoitaliano.org/files/File/istituzionale_inei_hq_en.pdf
You are about to visit a Philips global content page
Continue