ספל אספרסו

אספרסו

 

30 מ"ל אספרסו

 

מנת האספרסו, שהומצאה לראשונה במאה ה-19 באיטליה, נוצרה על ידי הבאת כמות קטנה של מים כמעט לרתיחה (86-95ºC) שנדחפו בלחץ דרך קפה שנטחן בטחינה עדינה. הקרמה (קצף) הנוצרת באופן טבעי בחלק העליון היא המדד לאספרסו המושלם. Centro Studi Assaggiatori מגדירים את האספרסו המושלם בתקן ISO שלהם באופן הבא:

 

משקל הקפה הטחון: 7 גר' ± 0.5

טמפרטורת המים לאחר חימום: ‎88°C ± ‏2°C

הטמפרטורה בכוס: ‎67°C ± ‏3‎°C

לחץ המים על הקפה הטחון: 9 בר ± 1

זמן פעפוע: 25 שניות ± 5 שניות

צמיגות ב-‎45°C: > ‏1.5 mPa s

שומן כולל: > 2 מ"ג/מ"ל

קפאין: < 100 מ"ג/כוס

מיליליטר בכוס: 25 מ"ל ± 2.5

 

מקור: http://www.espressoitaliano.org/files/File/istituzionale_inei_hq_en.pdf

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

ניתן לראות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר עם הגרסה האחרונה של Microsoft Edge, Google Chrome או Firefox.