6 דקות קריאה ידוע לך כי גופך ערוך להנקה, עם זאת כמה טוב יהיה אם מישהו ישתף אותך בכל המידע החיוני בנושא, כגון: כמה זמן אמורה להימשך ההאכלה או מתי לבקש עזרה, כדי להקל מעט על הלחץ. חיברנו עבורך המלצות על הנקה וענינו על 10 השאלות הנפוצות ביותר בנושא, כדי שתרגישי בטוחה יותר בשלבים הראשונים במסע ההנקה שלך.
1. כיצד אדע מתי להאכיל את התינוק שלי? הכי טוב להאכיל את התינוק שלך כאשר הוא מפגין סימנים של רעב. ההאכלה מעניקה לתינוקך תחושה נפלאה של נוחות, תורמת לעליית המשקל ומבטיחה שאספקת החלב שלך מותאמת לצרכים שלו. יהיה עליך לעמוד על המשמר כדי לשים לב לסימני רעב, כגון מציצת האגרופים, הזזת הראש מצד לצד והוצאת הלשון מהפה. תינוקות בני יומם זקוקים להנקה לפחות 8 עד 12 פעמים ביום, כלומר הנקה אחת כל שלוש שעות בהערכה גסה (הזמן שבין תחילת הנקה אחת לבין תחילת ההנקה הבאה).
תינוקות מסוימים אוהבים 'לקחת את הזמן' בעוד שאחרים ממהרים. בדרך-כלל, הנקה עשויה להימשך בין 5 דקות עד שעה מתחילתה ועד סופה. משך ההנקה תלוי גם בגודל התינוק, הגיל ובתדירות ההנקה.
משך זמן ההנקה בכל צד תלוי בכמות החלב האגורה בשדייך. עדיף למצות את כל החלב בשד אחד לפני שעוברים לשני, ואם את מניקה משד אחד בלבד בארוחה, הקפידי להניק מהשני בתחילת הארוחה הבאה. אפשר ומומלץ לסמן באופן כלשהו את השד האחרון שממנו הנקת בתור תזכורת; למשל באמצעות גומיית שיער סביב פרק כף היד בצד הרלוונטי.
4. אני חשה כאב מסוים. מה עלי לעשות? כאב קל או רגישות בתחילת הארוחה – במיוחד בשלבי ההנקה ההתחלתיים – הוא תופעה נורמלית, אולם כאב מתמשך מצריך טיפול מידי. אם את סובלת מכאב מתמשך וקבוע, אין סיבה להמשיך ולסבול ללא צורך. ניתן לפתור את בעיית הכאב במהלך ההנקה באמצעות הדרכה בעניין תפיסת הפטמה וטכניקת האכלה על-ידי הרופא המלווה שלך או יועצת הנקה. כדאי גם לנסות להשתמש במגן פטמות כדי להגן על הפטמות בין הארוחות.
5. כיצד אדע אם התינוק שלי מקבל מספיק חלב? יש בהנקה יסוד מסתורי. לא קיימת דרך בטוחה לדעת כמה חלב התינוק שלך שותה, אך קיימים מספר סימנים ברורים שבאמצעותן תוכלי לוודא שהוא מקבל כמות מספקת: הסימן המובהק ביותר הוא הלחיים השמנמנות האלה. תינוק מאושר, ערני ומתפתח מעיד על כך שאת מפיקה חלב בכמות מספקת.
ניתן לקחת תרופות רבות גם בתקופת ההנקה, אך תמיד מומלץ להתייעץ עם רוקח. מומלץ מאוד לא לצרוך אלכוהול בתקופת ההנקה. תוכלי לקבל הדרכה מפורטת בנושא זה מהמטפל הרפואי שלך. משקה או שניים עם קפאין לא יהוו בדרך-כלל שום בעיה לתינוק. בין אם מדובר בקפה, תה או משקה מוגז. לעומת זאת, יותר מדי קפאין עלול לגרום לתינוק עצבנות או לקשיי הירדמות. ובשורה משמחת לחובבות השוקולד: באופן כללי מותר לאכול שוקולד כל עוד מדובר בכמות סבירה
7. האם התינוק שלי זקוק למשקאות נוספים? חלב אם הוא כל מה שתינוקך זקוק לו במהלך 6 חודשי החיים הראשונים.
בדרך-כלל יש צורך בשלושה עד שישה שבועות של הנקה בלעדית כדי לבסס אספקת חלב טובה אצלך ומנהגי אכילה טובים אצל תינוקך. לפיכך, האכלה מבקבוק בשבועות הראשונים עלולה להביא לסיום ההנקה בטרם עת. ברגע שביססת שגרת הנקה, רוב התינוקות אינם מתקשים לאכול מבקבוק ולינוק לסירוגין. מומלץ להשתמש בבקבוק המיועד במיוחד להאכלה משולבת, והמטפל הרפואי שלך יכול לספק לך הדרכה נוספת לגבי אופן השימוש המומלץ בבקבוק בשלבים הראשונים.
גם כשאת בעבודה תוכלי לתת לו חלב אם! בהחלט כן. תוכלי להמשיך להעניק לתינוקך את כל היתרונות של חלב אם גם כשאינך זמינה על-ידי שאיבת חלב לפני צאתך לעבודה. יהיה עליך לשאוב חלב לפחות כמספר הפעמים שהיית מניקה כדי לשמור על תפוקת החלב שלך. בנוסף, השתדלי להתחיל לשאוב חלב לפחות כמה שבועות לפני החזרה לעבודה. בהגיע העת לבחור משאבה, תגלי כי משאבת חלב חשמלית כפולה תעניק לך את מרב היעילות, בעוד שמשאבה ידנית היא האפשרות הניידת ביותר לאימהות בדרכים. לאחר השאיבה, הקפידי לשים את החלב במקרר או במקפיא כשהוא מאוחסן במכלי אחסון.
מוצרים נוספים שאולי יעניינו אותך
SCF334/31
יותר נוחות, יותר חלב, בפחות זמן*
משאבת החלב הכפולה Ultra Comfort מושלמת אם אין לך הרבה זמן. צמצמי את זמן השאיבה ושבי בנוחות כשכרית העיסוי הרכה מגרה בעדינות את הזרימה. המשאבה שקטה וקלה להתקנה, להתאמה אישית, לשימוש ולניקוי.
See all benefitsלמרבה הצער, מוצר זה אינו זמין עוד
10. מתי אוכל להתחיל לתת לתינוק שלי מזון מוצק? מומלץ להמתין עם המזון המוצק עד שתינוקך יגיע לגיל 6 חודשים, ואין זה אומר שעלייך להפסיק להניק. תוכלי להמשיך להניק כל עוד תרצי בכך. כשתהיי מוכנה, בקשי מהרופא המלווה שלך להנחות אותך באילו סוגי מזון להתחיל להשתמש ובאיזה אופן.
הערה אחרונה לגבי פנייה לקבלת סיוע גם אם נדמה לך שהשאלה או החשש שלך חסרי חשיבות, אל תהססי בשום אופן לפנות לרופא המלווה או יועצת הנקה. קיימים מספר סימנים שעשויים להצביע על הצורך לפנות לקבלת סיוע:
You are about to visit a Philips global content page
Continue