4 דקות קריאה מסע ההנקה שלך יהיה רצוף רגעים מיוחדים ולעתים ייתכן שגם תיתקלי בקשיים. אי-נוחות כגון פטמות כואבות ורגישות למגע הם קשיים אופייניים שחוות אימהות מניקות. המדריך לטיפול בשד ילמד אותך כיצד לטפל בשד במקרה של תופעות לא נעימות, כדי שתוכלי לחזור לשגרה במהרה.
כל אישה חווה את ההנקה באופן שונה. קרוב לוודאי שתשאלי את עצמך איזה כאב בשד נחשב לכאב רגיל ואיזה כאב נחשב ליוצא דופן. כאשר התינוק 'ננעל' לראשונה על הפטמה ובשלבים הראשונים של ההנקה, טבעי שתחושי כאב או רגישות במידה מסוימת. לכן, אם את חשה כאב או רגישות בזמן ההנקה מומלץ לפנות ליועצת הנקה.
אין סיבה לקבל את הכאבים בשדיים כחלק הכרחי מתהליך ההנקה. למעשה, ככל שתקדימי לפנות לקבל עזרה כך יגדל הסיכוי שההנקה תהיה נוחה ונעימה בטווח הארוך. לכן מומלץ לפנות לקבלת עזרה ברגע שאת חשה כאב.
בטרם נעבור לטיפול בשד, הבה נבחן את הסיבות העיקריות לכאב בשד ולכאבים בפטמות. תפיסה חלקית של הפטמה במהלך ההנקה, ייתכן שהתינוק אינו נצמד נכון לשד ורקמת השד לא ממלאת כהלכה את פי התינוק. התוצאה – הוא מוצץ את קצה הפטמה והדבר גורם לכאב פטמות שקועות פטמות שקועות (הפוכות) או בולטות נפוצות אצל כ-10% מהנשים. התופעה עלולה ליצור קשיים מסוימים בתחילת ההנקה ובשלבי ההנקה הראשונים. דלקת או פטרייה בשד אימהות מניקות מסוימות עלולות לסבול מזיהום כגון דלקת או פטרייה בשד. לשון קשורה לשון קשורה היא תופעה שבה הרקמה שמחברת את לשון התינוק לרצפת הפה קצרה מהרגיל. הדבר עלול להקשות על התינוק לתפוס את הפטמה.
במקרה של כאב בפטמות, ניתן להמשיך להניק כרגיל. לפניך מספר שיטות להרגעת הכאב ולהגנה על הפטמות כדי שתוכלי להמשיך להניק בצורה נוחה.
כידוע לך, כאב קל בשדיים הוא תופעה רגילה, אך אין סיבה להשלים עם כל כאב. אם הכאב נמשך, את מבחינה בסדקים או בשלפוחיות או במקרה שפשוט יש לך שאלות נוספות, אל תהססי לפנות לרופא המלווה שלך או ליועצת הנקה לקבלת המלצות טיפול.
You are about to visit a Philips global content page
Continue