Home ›› פליטה אצל תינוקות – דרכים להתמודדות

Home ›› פליטה אצל תינוקות – דרכים להתמודדות

פליטה אצל תינוקות: למה תינוק מקיא ומה לעשות

 

זמן קריאה: 5 דקות

 

אם תינוקך מקיא, חלב יוצא מהאף שלו ואת לא יודעת מה לעשות, אל דאגה – את לא לבד. תופעה של פליטה אצל תינוקות או של תינוק מקיא אחרי הנקה היא נפוצה מאוד, ישנן דרכים בהם תוכלי למנוע מזה להימשך. בואי תכירי למה תינוק פולט ועקבי אחר העצות שלנו כדי לעזור לתינוקך לעבור את תקופת ההאכלה בקלות. 


אם יש לך חששות לגבי תינוקך היות ונראה כי הוא סובל מתופעה של תינוק פולט הרבה חלב או מקיא בכוח, אל תהססי לפנות לרופא שלך לייעוץ.

למה תינוק פולט אחרי ההאכלה?

 

Vרבים מהתינוקות מקיאים אחרי הנקה או כשהם מוציאים גרעפס, כיוון שמערכת העיכול שלהם עדיין לא מפותחת דיה. להלן הסיבות העיקריות למה תינוק פולט אוכל1:

 

סיבה ראשונה - הוא אכל יותר מדי

סיבה שניה - הוא אכל מהר מדי

סיבה שלישית - את גורמת לו לגהק

סיבה רביעית - לתינוקך יש יותר מדי אוויר בבטנו 

סיבה חמישית - תינוקך מרייר בגלל עודף רוק בפיו


זה נורמלי לחלוטין שתינוק שגדל יקיא חלב, אך ישנם כמה דברים שצריך לשים לב אליהם כדי להבטיח שהוא לא פולט יותר מדי אוכל. יש להיוועץ ברופא במקרה של תינוק מקיא אחרי הנקה או במקרה של תינוק פולט את כל מה שאכל או את רוב האוכל. 

תינוק מקיא - מתי יש להיוועץ ברופא:

 

התייעצי עם רופא במידה והתינוק שלך מראה את אחד מהתסמינים הבאים2:


תסמין 1 - התינוק פולט בתדירות גבוהה ולא גדל או מעלה משקל כמצופה

תסמין 2 - הוא סובל מכאבים, בוכה הרבה או מקשית את גבו

תסמין 3 - משתעל או מתקשה לנשום, מה שיכול להצביע על גירוי בוושט

תסמין 4 - התינוק פולט גם אם הוא לא אכל שום דבר

תסמין 5 - מתאמץ להקיא או מקיא בכוונה

 

תסמין 6 - סובל מחום או משלשל, מה שיכול להצביע על התייבשות
במקרה של תינוק מקיא אבל ממשיך לגדול כמצופה, תהיי רגועה שזה נורמלי ואין סיבה לדאגה, אבל תמיד תפני לרופא שלך אם יש לך שאלות או שאת בכל זאת מודאגת. בנוסף, כדי להניח את דעתך תוכלי לקרוא את המאמר שלנו על רפלוקס אצל תינוקות ואיך להתמודד איתו.

מה לעשות כאשר תינוק פולט כמות קטנה של אוכל:

 

עכשיו כשאת יודעת שזה לגמרי נורמלי כאשר פעוט מקיא כמות קטנה של אוכל, את בטח שואלת את עצמך אם יש משהו שתוכלי לעשות כדי למנוע את זה. התשובה היא כן – ישנם מספר דברים שתוכלי לעשות כדי לעזור לו במהלך התקופה הזו: 

דבר ראשון - הוצאת גרעפס באופן קבוע

 

בנוסף לגרעפס לאחר האכלה, תוכלי לעודד את תינוקך להוציא גרעפס בין החלפת השדיים במהלך ההנקה. כאשר את מאכילה את התינוק מבקבוק, נסי לעודד אותו להוציא גרעפס אחרי כל גרם או שניים. שקלי להשתמש בבקבוק למניעת גזים עם פטמה שנשארת מלאה גם כשהבקבוק במצב אופקי. זה יאפשר לתינוק שלך לשתות במצב זקוף, עם בקבוק שעוצב במיוחד כדי להפחית את רפלקס ההקאה, לסייע לעיכול ולהפוך את ההאכלה לנוחה יותר עבורכם ועבור תינוקכם.

דבר שני - שמרי על תינוקך זקוף לאחר האכלה

 

במקום לשים את התינוק במושב, נסי להחזיק את התינוק במצב זקוף לאחר האכלה ובזמן גיהוק. מושב לתינוק יכול להחמיר את התופעה של פליטה אצל תינוקות מכיוון שהוא נוטה להושיב את התינוק במצב אלכסוני, מה שמפעיל לחץ מיותר על בטנו של תינוקך.

דבר שלישי - המנעי מתנועה לאחר ההאכלה

 

כדי לעזור למנוע מצב של תינוק מקיא חלב אחרי האכלה, עדיף להימנע מקפיצות, נענועים או משחק פעיל עד שהחלב ישקע בבטנו של התינוק. 

דבר רביעי - שמרי את ראשו של תינוקך מורם בזמן ההאכלה

 

בזמן שאת מנסה למצוא את תנוחת ההאכלה הנוחה ביותר שמתאימה לך ולתינוקך, ודאי שראשו של התינוק שלך יישאר מעבר לכפות רגליו בזמן ההאכלה.

הישארי רגועה: תינוק פולט היא תופעה טבעית

 

אם אי פעם שאלת את עצמך 'למה התינוק שלי פולט?', זכרי שהקאה קטנה של תינוק היא חלק טבעי (ואולי קצת עושה בלאגן) לחלוטין מההורות. ישנן סיבות שונות למצב של תינוק פולט מהאף או מקיא לאחר הנקה, אבל כל עוד הילד שלך נראה מרוצה וגדל בקצב בריא, אין סיבה לדאגה.


אם את מבחינה בתסמינים אחרים או אם התינוק שלך מקיא במאמץ רב ולא מקבל מספיק חלב, אל תהססי לפנות לרופא שלך לעזרה. לאחר מכן, אם הרופא מאשר שהפליטה של תינוקך תקינה, כל מה שנותר לעשות הוא לוודא שיש לך סינר - או אפילו כמה – זה תמיד שימושי בזמן האכלה!

מקורות:

1קופת חולים לאומית- על פליטות של תינוקות

2 שירותי בריאות כללית- אוכלים ופולטים- ריפלוקס אצל תינוקות

You are about to visit a Philips global content page

Continue

ניתן לראות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר עם הגרסה האחרונה של Microsoft Edge, Google Chrome או Firefox.