זמן קריאה: 7 דקות בעולם אידיאלי המעבר של תינוקך מהנקה לבקבוק יהיה חלק, אבל אם התינוק לא אוכל או בוכה וצורח בכל פעם שאת מנסה להאכילו מבקבוק, אל תדאגי. זה שכיח לגמרי כאשר אחרי שהתרגל להנקה, התינוק מסרב לאכול מבקבוק.
מה קורה כאשר תינוק יונק מסרב לבקבוק? ישנן דרכים רבות בהן תוכלי להקל על תינוקך במעבר מהנקה לבקבוק. להלן מידע חשוב בנוגע למעבר מהנקה להאכלה בבקבוק וכיצד להתמודד במקרה שהתינוק לא רוצה בקבוק.
אם הבייבי שלך צורח ובוכה בזמן האכלה מבקבוק או שהתינוק מסרב לאכול, הצעד הראשון הוא לבדוק את הגישה שלך. השתמשי בטיפים הבאים כדי לעזור לתינוקך להפסיק לבכות ולצרוח בזמן ההאכלה מבקבוק1:
טיפ 1 - הטי את ראשו של תינוקך. רגע לפני שאת מגישה לו את הבקבוק, ודאי שראשו של תינוקך מוטה מעל גופו כדי למנוע חנק, יריקה או האכלת יתר.
טיפ 2 - הכניסי את פטמת הבקבוק בעדינות. במקום לדחוף את הבקבוק לתוך פיו של תינוקך, החליקי אותו בעדינות רבה פנימה.
טיפ 3 - שמרי את הבקבוק בזווית מוטה. הטי את הבקבוק בזווית שממלאת את הפטמה רק עד מחציתה. זה יאפשר לתינוקך לשתות בקצב שלו.
טיפ 4 - עזרי לתינוק לגהק במהלך ואחרי האכלה. בנוסף לגיהוק לאחר האכלה, כדאי לעודד את תינוקך לגהק באמצע הדרך. זה יכול להקל על גזים או אי נוחות בבטן שתינוקך מרגיש בגלל בליעת יותר מדי אוויר.
טיפ 5 - הניחי את הבקבוק בצד. כאשר התינוק שלך מתחיל להפנות את ראשו מהבקבוק, זה אומר שהוא שבע וההאכלה הסתיימה.
במקרה של תינוק יונק מסרב לבקבוק, נסי תנוחות שונות. למדי כיצד להאכיל את תינוקך מבקבוק בצורה הנכונה – כולל תנוחות מומלצות להחזקת תינוקך בזמן ההאכלה.
אם ביצעת את הצעדים הללו ללא הועיל, אל תהיי מתוסכלת. ישנן שיטות נוספות לעזור במקרה בו תינוק מסרב לאכול מבקבוק. לפנייך כמה טיפים שתוכלי לנסות כשאת מאכילה את תינוקך מבקבוק2. אם התינוק מסרב לאכול במהלך האכלה מבקבוק על ידי מישהו אחר, זה עשוי לעזור לעטוף את הבקבוק במשהו שמריח כמותך, כגון פיסת לבוש או בד. ישנם תינוקות יונקים שיסרבו לבקבוק כי הם מעדיפים מגע עור לעור. נסי לתת לתינוקך לאכול כשהוא לבוש רק בחיתול ובתנוחת ההנקה האהובה עליו. אם התינוק מסרב לאכול מבקבוק פתאום, נסי גישות שונות כדי לראות אם ישנה גישה אחרת שתעזור לך יותר. לפעמים, כל מה שצריך כדי לגרום לתינוק לקחת בקבוק הוא נדנוד עדין או הליכה. בפעם הבאה בה התינוק מסרב לבקבוק או מתפתל ובוכה במהלך האכלה, נסי לנוע בצורה קצבית כדי להרגיע אותו. נסי להאכיל עם פטמות שונות וטמפרטורות שונות של חלב במקרה בו התינוק לא רוצה בקבוק. נסי להכניס את הפטמה למקרר כדי לקרר אותה או להזרים עליה מים חמים. מכיוון שחלב האם פושר, חלב פושר הוא אידיאלי עבור תינוקות מסוימים. אחרים עשויים להעדיף אותו בטמפרטורת החדר או מעט קר יותר.
טיפ 1 - הזכירי לתינוק שלך את אמא שלו
טיפ 2 - תהני מיותר מגע עור לעור
טיפ 3 - להתנועע במהלך האכלה
טיפ 4 - נסי פטמות שונות ושינוי הטמפרטורה של החלב
אם התינוק מסרב לאכול מבקבוק או בוכה בזמן ההאכלה, בחירת הבקבוק הנכון יכולה לסייע במעבר מהנקה לבקבוק. ישנם שלושה דברים שחייבים להיות בבקבוק האכלה לתינוק: דבר שני - אחיזה נוחה דבר שלישי - אינו מכיל BPA
דבר ראשון - שסתום אנטי קוליק מובנה בפטמה
אם התינוק מסרב לבקבוק, יכול להיות שלא מצאת את הבקבוק הנכון. מומלץ לשקול את הבקבוק הטבעי לתינוק - הפטמות הרחבות והרכות במיוחד שלו דומות לשד כדי לעזור להפוך את ההאכלה לחוויה טבעית יותר עבור תינוקך.
אם תינוקך בררן במהלך האכלה מבקבוק, זה עשוי להיות מועיל לנסות להקל על גזים או ריפלוקס באמצעות בקבוק ייעודי. בקבוק האנטי קוליק שלנו בעל פתח אוורור AirFree ייחודי המסייע בהפחתת קוליק, גזים ורפלוקס. על ידי שמירה על הפטמה מלאה בחלב, הבקבוק נועד לעזור לתינוקך לבלוע פחות אוויר בזמן ההאכלה.
לפעמים תינוק יונק מתרגל להאכלה מבקבוק ומתחיל לסרב לחלב מהשד. אם התינוק מעדיף בקבוק ומסרב לינוק, השתדלי לא להתעצבן. אנו מבינים שזה יכול להיות קצת מתסכל עבור אימהות שרוצות לשלב בין השתיים, אך ישנן אפשרויות אחרות שניתן לנסות.
מגן פטמות יכול לעזור אם תרצי לשלב הנקה עם האכלה מבקבוק3. מגני פטמות הסיליקון שלנו הדקים במיוחד, יכולים לעזור להניק זמן רב יותר, באופן טבעי ובנוחות רבה יותר.
זכרי, אם תרצי לשלב הנקה ובקבוק, מומלץ להמתין שלושה עד ארבעה שבועות לפני הכנסת הבקבוק לשגרת ההאכלה.
זה נורמלי לחלוטין שלתינוקך יקח קצת זמן להתרגל למעבר מהנקה לבקבוק. אם את מתכננת לחזור לעבודה, תני לעצמך זמן ליצור שגרה טובה של האכלה מבקבוק לפני החזרה לעבודה.
זכרי שכל תינוק הוא שונה. עם קצת זמן וסבלנות תצליחי לגלות מה עובד הכי טוב בשבילך כאשר התינוק מסרב לבקבוק.רק את יודעת מהם הצרכים היחודיים של הבייבי שלך, אבל אם עדיין התינוק לא אוכל מבקבוק אחרי שניסית את כל הצעדים אשר פורטו לעיל, חשוב שתתייעצי עם הרופא שלך.
מקורות 1 משרד הבריאות- האכלה מבקבוק 2 שירותי בריאות כללית- תמ"ל: כאשר אמא לא רק מיניקה 3 שירותי בריאות כללית- האכלת תינוק מבקבוק: כך עושים זאת נכון
You are about to visit a Philips global content page
Continue