Home ›› נדודי שינה בהריון: טיפים לשינה טובה יותר

Home ›› נדודי שינה בהריון: טיפים לשינה טובה יותר

נדודי שינה בהריון: טיפים לפתרון בעיות שינה בהריון

 

זמן קריאה: 6 דקות


זה לא יוצא דופן שאמהות לעתיד חוות הפרעות שינה ונדודי שינה. הריון מביא הרבה שמחה אבל גם אתגרים כמו אלה. אחרי הכל, חיים חדשים נוצרים בגופך! נדודי שינה בהריון הם נורמלים ויש להם סיבות שונות. כאן תוכלי לקרוא על כל מה שאת צריכה לדעת בנושא שינה בהריון, כולל מידע על תנוחות שינה בהריון, כמו מהי תנוחת השינה הטובה ביותר לאישה בהריון.

נדודי שינה בהריון- מהן הסיבות לכך?

 

אמהות לעתיד חוות לעיתים נדודי שינה בתחילת הריון וחלקן חוות זאת אף למשך תקופת הריון ארוכה יותר. הגוף שלך עובר שינויים מהותיים במהלך ההריון על מנת לדאוג להתפתחות תינוקך בצורה הטובה ביותר, אז אין זה פלא ששינויים אלו יכולים להוביל להתמודדות עם בעיות שינה בהריון. הסיבות יכולות לכלול:

 

סיבה ראשונה - הטלת שתן תכופה: רמת הפרוגסטרון המוגברת מגבירה את הדחף למתן שתן מתחילת ההריון, שכן להורמון זה יש השפעה מרגיעה על שרירי שלפוחית השתן. ככל שההריון מתקדם, העובר הגדל מפעיל לחץ נוסף על שלפוחית השתן, מה שגורם לרוב הנשים לצורך מוגבר בהליכה לשירותים בלילה.

 

סיבה שניה - צרבת: עקב השינוי ברמות ההורמונים במהלך ההריון, נשים רבות סובלות מצרבת שעלולה להפוך לבעיה בעיקר בלילה.

 

סיבה שלישית - הבטן הגדלה: ככל שבטן ההריון גדולה יותר, כך קשה יותר למצוא תנוחת שינה נוחה במהלך ההריון וכתוצאה מכך נגרמת התעוררות יתר.

 

סיבה רביעית - תינוק פעיל: לעתים קרובות התינוק שטרם נולד הופך לפעיל בלילה, בדיוק כשהאמא לעתיד רוצה לישון. דבר זה יכול להפוך את השינה בהריון לאתגר.

 

סיבה חמישית - פחדים, דאגות ולחץ: ללדת תינוק זו חוויה נפלאה, אבל זה אירוע ענק להורים לעתיד, לכן זה נורמלי לחלוטין להרגיש חרדה מהיותך אמא או אולי פחד מהלידה, מה שלעתים קרובות יכול לגרום לך לשכב ערה בלילה.

 

כפי שאת יכולה לראות, ישנן סיבות רבות לכך שתוכלי לחוות נדודי שינה בהריון. כעת ברצוננו לחלוק כמה טיפים שיכולים לעזור לך לנוח טוב יותר בתקופה המרגשת הזו.

אישה בהריון מתקדם ישנה במיטתה על הצד כשידה האחת על בטנה והשניה קרובה לפניה.

תנוחות שינה אפשריות בהריון

 

ישנן שלוש אפשרויות עיקריות לתנוחת השינה שלך במהלך ההריון (ובכל זמן, לצורך העניין!):

 

אפשרות ראשונה - שינה על הבטן בהריון

האם מותר לישון על הבטן בהריון? ההריון עצמו אינו סיבה להימנע משינה על הבטן. כל עוד את מרגישה בנוח, את יכולה לעשות זאת ללא היסוס, היות והתינוק שלך מוגן היטב על ידי מי השפיר. עם זאת, שימי לב שהמצב הזה הופך לא נוח ככל שההריון שלך מתקדם, לכן בזמן שאת בשליש האחרון, במידה ואת מתעוררת בשינה על הבטן פשוט התגלגלי על הצד.

 

אפשרות שניה - שינה על הגב בהריון

שינה על הגב בהריון אינה מומלצת, במיוחד בשבועות האחרונים שלפני הלידה. אחת הסיבות היא שזה יכול להוביל לתסמונת הווריד הנבוב. תסמונת זו מתרחשת כאשר משקל הבטן לוחץ על חלל הווריד, הדם כבר לא יכול לזרום באין מפריע ללב ועלולות להיגרם בעיות במחזור הדם עד כדי איבוד הכרה.

 

שינה על הגב בהריון נקשרה לסיכון מוגבר ללידה שקטה. ארבעה מחקרים נפרדים שבוצעו מצאו קשר בין שינה על הגב לאחר 28 שבועות של הריון (השליש השלישי) לבין עלייה בסיכון ללידה שקטה, כך שעדיף להימנע מכך. עם זאת, אם את מתעוררת ומוצאת את עצמך על הגב, אין צורך להיכנס לפאניקה - פשוט הסתובבי על הצד.

 

אפשרות שלישית - שינה על צד ימין בהריון לעומת שינה על צד שמאל

שינה על הצד נחשבת לתנוחת השינה הבטוחה ביותר ולכן הטובה ביותר עבור אישה בהריון, במיוחד לאחר 28 שבועות, קרי בשליש השלישי של ההריון, אך האם עלייך לבחור בצד ימין או שמאל? שינה על צד ימין בהריון לא נחשבת טובה כמו שינה על צד שמאל, מכיוון שמחקר הראה ששינה על צד שמאל יכולה לעזור לכליות שלך להיפטר מנוזלים ורעלים.

 

שינה על צד שמאל נחשבת גם כמועילה היות והיא מאפשרת לדם שלך לזרום בצורה אופטימלית מבלי לפגוע באיברים הפנימיים שלך, מה שעלול לקרות במצב של שינה על צד ימין בהריון. כמו כן, צרבת נוטה פחות להתרחש במצב של שינה על צד שמאל. כדי להפוך את השינה שלך לנוחה אפילו יותר, את יכולה להניח כרית בין הירכיים כדי להקל על הלחץ שעל האגן שנמצא תחת עומס רב במהלך ההריון, ובכך לתמוך בבטן.

 

הקשיבי תמיד לגופך ושני את תנוחת השינה שלך לצד השני אם את מרגישה אי נוחות. אם את מודאגת או חווה באופן קיצוני קשיי שינה בהריון, פני אל הרופא שלך לייעוץ.

מה שאת צריכה

שינה טוב יותר במהלך ההריון בעזרת העצות האלה

 

למרבה הצער, הפרעות שינה בהריון לא בהכרח יעלמו עקב יישום של המלצה כזאת או אחרת. שנת לילה טובה אינה מובטחת גם על ידי מציאת תנוחות שינה בהריון שנוחות לך. הריון הוא זמן מעייף מאוד עבור הגוף והנפש שלך, אז הרשי לעצמך הרבה מנוחה לאורך היום, הגבילי את צריכת הקפאין ונסי להקפיד על תזונה בריאה. אם את סובלת מצרבת, הימנעי מפירות הדר וקטניות וכן ממאכלים חריפים ושומניים ומשקאות מוגזים. למרות שאלו אינם מזונות אסורים במהלך ההריון, כדאי להימנע מהם מכיוון שהם עלולים להוביל לצרבת.

 

הקפידי על פעילות גופנית סדירה וידידותית להריון, כגון טיולים באוויר הצח, שחייה או יוגה קלילה לפני הלידה. מדיטציה יכולה לעזור פלאים לדאגות ולמתח. הרשי לעצמך להיות כמה שיותר רגועה, שכן זה יעזור לך להתכונן ללידה המתקרבת.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

ניתן לראות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר עם הגרסה האחרונה של Microsoft Edge, Google Chrome או Firefox.